AllmänhetVårdpersonal
Salsyvase

Salsyvase

Salsyvase-serien består av två olika produkter som verkar uppmjukande på överhudens hornlager. Var uppmärksam på att Salsyvase 1 % och Salsyvase 2 % är två skilda produkter med två olika användningsområden.

Salsyvase 1 %

Salsyvase 1 % - Vid mjölkskorv

Salsyvase 1 % är en salva för behandling av mjölkskorv (gnejs) i hårbotten på spädbarn. Den verkar uppmjukande på överhudens hornlager.

Hur använder man Salsyvase 1 %?

Smörj på ett tunt lager salva och låt den sitta i ca 3 till 4 timmar. Om håret är långt bör det benas upp så att man på bästa sätt undviker att få salvan i håret. Kamma med finkam bort skorven och salvan. Tvätta sedan med milt schampo så många gånger som behövs för att få bort resterna av salvan. Behandlingen upprepas vid behov.

Salsyvase 2 %

Salsyvase 2 %

Salsyvase 2 % verkar uppmjukande och upplösande på överhudens hornlager. Fjäll och krustor (sårskorpor) vid t ex psoriasis eller hyperkeratoser mjukas upp så att de lättare kan avlägsnas. Salsyvase stryks ut tunt efter behov.

Hur använder man Salsyvase 2 %?

Stryk ut salvan tunt efter behov. Vid hudförhårdnader ska man smörja in ett tjockt lager, täcka över och låta den verka i några timmar, gärna över natten. Därefter masseras resten av salvan in så att huden blir mjuk. Behandlingen upprepas vid behov.

Salsyvase 2 % bör inte användas i hårbotten, eftersom det kan vara svårt att avlägsna salvan från håret.


Salsyvase 1 % (Salicylsyra), är en salva för behandling av mjölkskorv (gnejs) i hårbotten på spädbarn. Receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga före användning.

Salsyvase 2 % (Salicylsyra), är en salva för avlägsnande av fjäll och krustor vid exempelvis psoriasis. Hyperkeratoser. Receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga före användning.