Vilka ärr lämpar sig Dermatix för?
Vilka ärr lämpar sig Dermatix för?

Vilka ärr lämpar sig Dermatix® för?

Dermatix är lämpligt för ärr som uppkommit efter operation, brännskador och andra skador. 

Postkirurgiska ärr, 

Dermatix® används till behandling och förebyggande av keloider och hypertrofiska ärr som uppstått efter en skada, brännskada eller en operation (kejsarsnitt, bröstoperationer, kosmetisk kirurgi, tand-, mun-, käk-, ansiktskirurgi samt andra kirurgiska ingrepp). Dermatix® är som effektivast vid behandling av ärr på ett tidigt stadium (omoget ärr), helst precis efter det att såret är läkt och huden slutit sig. Ett omoget ärr kan vara rött, hårt och ibland även klia. Dermatix® kan också användas på framträdande röda omogna ärr i aktiv läkning, upp till två år efter såret har slutit sig. Mogna ärr kallas ärrvävnad när läkeprocessen är klar. När ärret mognat har det bleknat, blivit mjukt, smalare och slutat klia. 

Hypertrofiska ärr (linjära och vida)

Hypertrofiskt ärr

Hypertrofiska ärrbildningar är vanligtvis upphöjda, röda och kan orsaka smärta eller klåda. De uppstår vanligtvis efter brännskador och är vanligare hos ungdomar och personer med mörk hud. De uppstår inom några veckor efter skadan, de sprider sig inte utanför det skadade området. De blir bättre på naturlig väg efter ett år eller mer. Används Dermatix® på ett sådant ärr skyndar det på ärrläkningsprocessen. Detta leder till ett mjukare, planare och mycket ljusare ärr som syns mindre. En fördel som visar sig på ett tidigt stadium är att klåda, ömhet och rodnad blir bättre inom de första åtta veckorna.

Keloider (små och stora)

Keloider

Keloider är överväxt av ärrvävnad och är vanligtvis tjocka, runda och förhöjda på huden. De verkar ofta rödare eller mörkare jämfört med omgivande hud. Keloider uppstår ibland inte förrän flera månader efter att såret har läkt och de kan vara svåra att behandla. Dermatix®  reducerar den rodnad, klåda, hårdhet, upphöjning och smärta som förknippas med keloider. Dermatix® kombineras ofta med andra behandlingar av keloider.

Dermatix är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga innan användning.

Du lämnar nu Hudguide.se

Du har valt en länk som vill ta dig bort från inotyols hemsida.
Mylan tar inget ansvar för innehållet på dessa sidor.
Klicka på ”Avbryt” för att stanna kvar på inotyols hemsida
eller på ”Fortsätt” för att fortsätta.