Dexem behandlar symtom vid eksem
Dexem

Dexem behandlar symtom vid eksem och andra former av irriterad hud

Dexem Head och Dexem Creme
Dexem är en komplett produktserie som behandlar symtom vid eksem och andra former av irriterad hud.

Dexem kan användas vid alla typer av eksem och torr eksemhud oavsett ställe på kroppen. Dexem är effektiv mot klåda och kan även användas på andra typer av hudproblem med inslag av irritation och klåda. Då Dexem innehåller flera mjukgörande och återfuktande ämnen har den även en mjukgörande effekt.
 
Dexem är baserad på det patenterade bioaktiva 2QR-komplexet, som bygger på långa polysackaridkedjor som utvinns ur växten Aloe Barbadensis. 

Lindrar klådan

Klåda är det vanligaste symtomet vid eksem. Klådan leder till rivning som i sin tur underhåller och förvärrar inflammationen i huden varvid klådan ökar ytterligare. Att snabbt lindra klådan är därför en mycket viktig egenskap så att inte eksemet förvärras eller riskerar att bli infekterat.

Dexem verkar lindrande och klådstillande, vilket inte bara förhindrar eksemet att förvärras på grund av rivning, utan är även av stor betydelse för exempelvis ostörd nattsömn.

Förebygger infektioner

Alla eksem kan angripas av bakterier, oftast stafylokocker eller streptokocker, och då bli infekterade. Att minska mängden svampar och bakterier är därför en viktig del i behandlingen av symtom vid eksem och andra hudirritationer.

Dexem innehåller det bioaktiva 2QR-komplexet. Dess polysackaridkedjor har den unika förmågan att fästa vid skadliga bakterier, som då blockeras så att hudens celler skyddas från angrepp. Genom att minska den bakteriella belastningen och optimera förhållandena på huden hjälper Dexem huden att återgå till sitt friska tillstånd. Dexem motverkar alltså att eksemet blir infekterat.

Dexem Creme innehåller också zink, som man vet har betydelse för hudens läkeprocess, särskilt vid sårläkning och återhämtning efter irritation


Dexem Creme, Dexem Lotion och Dexem Head är medicintekniska produkter. Läs noga informationen i förpackningen innan användning.

Du lämnar nu Hudguide.se

Du har valt en länk som vill ta dig bort från inotyols hemsida.
Mylan tar inget ansvar för innehållet på dessa sidor.
Klicka på ”Avbryt” för att stanna kvar på inotyols hemsida
eller på ”Fortsätt” för att fortsätta.