Salsyvase - Hudguiden.se
Salsyvase

Salsyvase

Salsyvase-serien består av två olika produkter som verkar uppmjukande på överhudens hornlager. Var uppmärksam på att Salsyvase 1 % och Salsyvase 2 % är två skilda produkter med två olika användningsområden.

Salsyvase 1 %

Salsyvase 1 % - Vid mjölkskorv

Salsyvase 1 % är en salva för behandling av mjölkskorv (gnejs) i hårbotten på spädbarn. Den verkar uppmjukande på överhudens hornlager.

Hur använder man Salsyvase 1 %?

Smörj på ett tunt lager salva och låt den sitta i ca 3 till 4 timmar. Om håret är långt bör det benas upp så att man på bästa sätt undviker att få salvan i håret. Kamma med finkam bort skorven och salvan. Tvätta sedan med milt schampo så många gånger som behövs för att få bort resterna av salvan. Behandlingen upprepas vid behov.

Salsyvase 2 %

Salsyvase 2 %

Salsyvase 2 % verkar uppmjukande och upplösande på överhudens hornlager. Fjäll och krustor (sårskorpor) vid t ex psoriasis eller hyperkeratoser mjukas upp så att de lättare kan avlägsnas. Salsyvase stryks ut tunt efter behov.

Hur använder man Salsyvase 2 %?

Stryk ut salvan tunt efter behov. Vid hudförhårdnader ska man smörja in ett tjockt lager, täcka över och låta den verka i några timmar, gärna över natten. Därefter masseras resten av salvan in så att huden blir mjuk. Behandlingen upprepas vid behov.

Salsyvase 2 % bör inte användas i hårbotten, eftersom det kan vara svårt att avlägsna salvan från håret.


Salsyvase 1 % (Salicylsyra), är en salva för behandling av mjölkskorv (gnejs) i hårbotten på spädbarn. Receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga före användning.

Salsyvase 2 % (Salicylsyra), är en salva för avlägsnande av fjäll och krustor vid exempelvis psoriasis. Hyperkeratoser. Receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga före användning.

Du lämnar nu Hudguide.se

Du har valt en länk som vill ta dig bort från inotyols hemsida.
Mylan tar inget ansvar för innehållet på dessa sidor.
Klicka på ”Avbryt” för att stanna kvar på inotyols hemsida
eller på ”Fortsätt” för att fortsätta.